Govorci

Sanela Banović

OPIS PREDAVANJA

Reci stresu ne, obrni na zdravje

Dandanes se veliko govori o stresu in depresiji. Ti dve stanji povezujemo z občutki nemira, nesproščenosti in napetosti, ki nas lahko popeljejo vedno globlje ter nas oddaljujejo od psihičnega in fizičnega zdravja.
Na predavanju bomo spoznali pomembnost motivacije v vsakdanjem življenju, pomen psihološkega zdravja in tehnike sproščanja ter njihovo vlogo v zdravljenju psihosomatike. Osredotočili se bomo tudi na pomembnost komunikacijskih tehnik za zdravje kolektiva, toksično misel in njen vertikalni in horizontalni prenos. Naučili se bomo, kako ob zahtevnih urnikih in napornih dnevih uravnavati stres.

OPIS GOVORCA

Sanela Banović je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 pa je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se dodatno izobražuje in usposablja s področja psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila tudi večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici. Je zdravnica brez dlake na jeziku, ki verjame v moč nasmeha, objemov in emocij.

Sanela Bavović

Obrni 10. list z nami

Za podporo se zahvaljujemo:

Za medijsko podporo se zahvaljujemo: