Blog Mladina

Mladina oblikuje mnenje najzahtevnejše javnosti. Po več kot 74 letih še vedno informira, interpretira, analizira, razkriva ozadja dogodkov ter nenazadnje z domiselnimi potezami vrhunskih slovenskih ustvarjalcev tudi kritično in brez zadržkov tudi zabava. Med bralci uživa visoko zaupanje in ugled revije, s katero se lahko tudi zelo zahtevni bralci čutijo povezani in se z njenimi stališči lahko identificirajo.

Svoj ugled je Mladina pridobila na splošno uveljavljenih vrednotah, ki jih po eni strani pooseblja, po drugi strani pa tudi javno zagovarja tudi v trenutkih, ko jim aktualna politična situacija ni naklonjena. Že od samega začetka Mladina državljana postavlja pred državo, posameznika pred kapital in pripadnika manjšine pred večino. S takšnim odnosom si je zagotovila ugled ključnega analitika in kritika, najboljšega prijatelja razgledanega bralca.

 

Mladina je svoj ugled zgradila na doslednem uveljavljanju profesionalnih novinarskih standardov, ki jih je vedno znala umeščati v sodobne družbene in tehnološke kontekste. Tako je postala in ostaja ena ključnih blagovnih znamk, nepogrešljiva predvsem na trgu informacij. Pooseblja odprto, v svet zazrto osebo. Je dinamična, odkrita in duhovita. Zna opaziti in se zna izraziti. Njeno mnenje ti morda kdaj ni všeč, a vedno bo to mnenje, ki je tehtno, izrečeno na podlagi poglobljenega uvida v stanje stvari in mnenje, ki je tako čudovito drugačno od mnenj v množične naklade zagledanih medijev.

 

Mladina, časopisno podjetje, d.d.