Z marketingom do vrha!

Za uspešen marketing v filmski industriji se danes redno in nujno uporablja internet. Brez tega si sploh ne predstavljamo ustvarjanja velikega vzdušja blockbusterjev, kot so Maščevalci, ki se le še stopnjujejo z izdajanjem napovednikov, posterjev in ostale promocije.

Ampak pravi biser med filmi, ki so pionirji v vključevanju spletnih strani v marketing je The Blair Witch Project ali Čarovnica iz Blaira po naše. Kdo bi si mislil, kaj?

Preberi več “Z marketingom do vrha!”

Marketing + moč besede

Pravijo, da je slika vredna 1000 besed, vendar kupci potrebujejo tudi kontekst. Slika namreč ne more nadomestiti vsega besedila. Prav pisanje dobrih besedil je ključnega pomena za oglaševanje! Preko dobre zgodbe se kupci lažje poistovetijo z znamko in samim podjetjem. Tu nastopi copywriting oz. tekstopisje.

Copywriting se deli na marketing besedila (spletne strani, prodajna pisma, slogani …) in predstavitvena besedila (govori, PR članki, intervjuji, predstavitve podjetja/storitev/izdelkov …). Glavka razlika je v njunem namenu, marketing besedila naj bi povečale prodajo, medtem ko naj bi predstavitvena besedila čim bolj jasno podala informacije.

Preberi več “Marketing + moč besede”

Marketing + kozmetologija

Kozmetologija je veda, ki v Sloveniji ni zelo poznana. Veliko ljudi jo zamenja za delo kozmetičark ali vizažistk, kar pa ni res. Tisti, ki so po poklicu kozmetologi so seznanjeni z izdelavo kozmetičnih izdelkov, njihovo strukturo, stabilnostjo, embalažo in veliko drugih, kompleksnih stvari. Znajo delati v laboratoriju, poleg tega pa imajo nujno potrebno obsežno teoretično znanje.

Izdelava dobrega kozmetičnega izdelka pa ni edina stvar, za katero morajo kozmetologi skrbeti. Za prodajo kateregakoli izdelka je potreben tudi marketing.

Preberi več “Marketing + kozmetologija”